Search This Blog

Sunday, 15 November 2020

[Updated] Neetu Singh English book pdf free download

 

Neetu Singh English book pdf free download
neetu singh english book pdf, plinth to paramount pdf, plinth to paramount by neetu singh pdf, neetu singh volume 1 pdf, paramount english book pdf, neetu singh pdf, plinth to paramount english book pdf free download, plinth to paramount english pdf, english for general competition by neetu singh pdf, plinth to paramount english version pdf, english for general competitions - vol.1 neetu singh pdf download, kd campus english book volume 1 pdf free download, neetu singh english book pdf volume 2, neetu singh volume 1, plinth to paramount vol 1 pdf in english medium, plinth to paramount vol 1 pdf in english medium free download, plinth to paramount 2020 edition pdf, neetu singh maths book pdf
Neetu Singh English book pdf




Presently you have decided to progress toward becoming government official and searching for the books and study materials to accomplish your objective. All things considered, you are on the correct place. Presently We are  Sharing With You Neetu Singh English book pdf free download is given below  for SSC CGL, CPO, CHSL Exams English paper.

Secret of clearing this tough UPSC prelims lies in the level of confidence you gain over the next three months. And confidence can come only if you follow a plan consistently with all the seriousness. Neetu Singh English book pdf free download, Without consistency, it’s difficult to achieve the level of competency required to clear this exam. Staying consistent in following one single plan, even if it’s imperfect, is the key to success.

1. भारत कब एक संप्रभु गणराज्य बना था?
(a) 25 अगस्त 1950
(b) 26 अगस्त 1947
(c) 26 जनवरी 1950
(d) 26 जनवरी 1948
ANS: (C)
 2. भारतीय पुरातत्व पर्यवेक्षण का गठन किसने किया था?
(a) अलेक्जैंडर कनिंघम
(b) विलियम जोन्स
(c) जेम्स बगेंस
(d) एन.पी.चक्रवर्ती
ANS: (A)
Q.3 मौर्य काल में माप और तौल का अध्यक्ष था ——-
(A) संस्थाध्यक्ष
(B) लावानाध्यक्ष
(C) शुल्काध्यक्ष
(D) पौतवाध्यक्ष
ANS: (D)

Neetu Singh English book pdf free download

 Q.4 भारत में अशोक का शासन काल था ?
(A) 273-232 ई.पू.
(B) 273-242 ई.पू.
(C) 273-222 ई.पू.
(D) इनमें से कोई नहीं
ANS: (A)
 5. निम्नलिखित में से कौन सा बीसी (BC) का सही संक्षेप है?
A. बर्थ ऑफ क्राइस्ट
B. बेबी क्राइस्ट
C. बिफोर क्राइस्ट
D. बिफोर सेंचुरी

Ans: C

                Art And Culture Notes 2020 Free Download                             

Indian-History-Notes-2020



 6. शक संवत की शुरुवात कब हुई थी?

A. 78 ई
B. 80 ई
C. 30 ई
D. 639 ई
Ans: A
 7. जिन्हें 1925 में केंद्रीय विधान सभा के स्पीकर के रूप में चुना गया था ?
A. एन सी केलकर
B. विठ्ठलभाई पटेल
C. मदन मोहन मालवीय
D. लाला लाजपत राय
Ans: B

 विषय पर एक निबंध लिखें:

UPSCPDF के नवीनतम अपडेट को न चूकें!

UPSCPDF टेलीग्राम चैनल से जुड़ें।

नि: शुल्क अध्ययन सामग्री और मार्गदर्शन प्राप्त करें।

मुफ्त में जुडो


 8. दिल्ली सल्तनत के किस सुल्तान को ‘दुनिया का खान’ कहा गया था?
A.. पृथ्वीराज
B. पोरस
C. सिकंदर
D. मुहम्मद बिन तुगलक
Ans: D
 9. इनमे से किस वर्ष अकबर ने तीर्थ-यात्रा समाप्त की थी?
A. 1540
B. 1550
C. 1563
D. 1572
Ans: C
 10. भारत के राजधानी दिल्ली में “हिन्दुस्तान सोशलिस्ट रिपब्लिकन एसोसिएशन’ की स्थापना किस वर्ष हुई थी?
A. 1958
B. 1931
C. 1915
D. 1896

Ans: B
This article which is based on Neetu Singh English book pdf free download, a part of our most viewed notes on Geography, which we think our readers not supposed to miss. Readers may download the each of the notes as PDF free of cost just click on Download button. Check our NOTES notes category from menu bar, if you willing to read the complete archives.

इसे भी देखें:- भूगोल महेश बर्णवाल भाग 1
इसे भी देखें:- भूगोल महेश बर्णवाल भाग 2

यह जरूर देखे :

Anudeep-Durishetty-IAS-Topper-Complete-Notes-Pdf-Download
Free PDF Notes in Hindi Click Here
  
Please let us know, through your comments, which PDF Notes you want. We will try our level best to provide you that study material for your preparation not for commercial use. If  You want to share Your Study Material with Other Aspirants Please send Us at upscpdf2@gmail.com Please share this post with the needy aspirants.

All UPSCPDF Notes are available on this website for Educational purpose only. Not for commercial use.

Disclaimer
www.upscpdf.in does not own these UPSCPDF books, neither created nor scanned. We only provide you the links that are already available on Internet. If anyhow, it violates the law or has anyone issue with that. Then please contact us at upscpdf2@gmail.com For removal of links.

Neetu Singh English book pdf free Download Click on Download Button

Indian-History-Notes-2020

        Please share this post       

No comments:

Post a comment